Followers

15 November 2011

SeMpUrNa




Kita tidak pernah tahu sampai bila pasangan kita dapat menemani kita.
Jika kita masih diberi kesempatan untuk berdua,

Cintailah,

hargailah,

&

bersyukurlah

untuk anugerah terindah dalam hidup


"Ketidaksempurnaan kecil yang membuatnya menjadi sempurna"


#3



From This Moment On


"From This Moment On"



(I do swear that I'll always be there.
I'd give anything and everything and I will always care.
Through weakness and strength, happiness and sorrow,
for better for worse, I will love you with
every beat of my heart.)


From this moment life has begun
From this moment you are the one
Right beside you is where I belong
From this moment on

From this moment I have been blessed
I live only for your happiness
And for your love I'd give my last breath
From this moment on

I give my hand to you with all my heart
Can't wait to live my life with you, can't wait to start
You and I will never be apart
My dreams came true because of you

From this moment as long as I live
I will love you, I promise you this
There is nothing I wouldn't give
From this moment on

You're the reason I believe in love
And you're the answer to my prayers from up above

All we need is just the two of us
My dreams came true because of you

From this moment as long as I live
I will love you, I promise you this
There is nothing I wouldn't give
From this moment
I will love you as long as I live
From this moment on





Nota kaki : I will Always miss u.. En.Liquid

14 November 2011

Dah Tua dah Mazliani Fullstop (Part 2)

Yang nih sambungan lagi.. tapi kita layan gambar jek.. Jom


Time Boss xde mmg kami macam nih..












Dah Tua dah Mazliani Fullstop


سْــــــــــــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم

Selamat hari lahir mazliani (Maz) pada 13 November 2011.. semoga panjang umur, dimurahkan rezeki dan sihat sentiasa.. Hari ini (14/11/2011), kami sambut suprise party kat dia ( betul ke x aku eje, aku pun xtaw, belasah jek la labu)



Puas jadi pelakon terbaik nih, special thanks to kak Syuhaida, En.Murad dan En. Ainuddin.. Korang semua the best la.. tahun depan dah xde lagi cm nih.. sgt sedih..
waa nak nages tibe-tibe..




Special thanks to En.Murad, En.ainuddin & kak Syuhaida





So, This only for u, maz.. Saya sayang awk ketat-ketat taw..


#2

Dia kekasih hati saya..




سْــــــــــــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم

Dia satu-satunya kekasih hati saya, penawar jiwa. Dia lah sahabat, kawan, musuh tempat nak bergaduh.. bila dia xde, sangat la sunyi.. Teringat, pertama kali hantar dia sambung study kat UiTM Dungun, punya la berjurai airmata.. Hujan siap tsunami lagi.. Sangat sedih dan sebak.. Balik rumah pn, nak tido malam, still tido dgn baju dia.. sangat rindu..



Adik, along nak adik taw, walaupun along bakal ada life sendiri, family sendiri, adik tetap segala-galanya bagi along. along minta maaf, kalau selama ini, along ada mengabaikan adik.. Percayalah, walau apa yang terjadi, adik tetapi adik along hingga akhir hayat.. Kasih sayang along tetap utuh pada awk.. ALONG SANGAT MENYAYANGI AWK..

Nota kaki : Sangat sedih, awak dah nak balik dah kan.. Will miss u adik..

12 November 2011

Hadirku hanya untuk mu

سْــــــــــــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم

Khas buat En.Liquid

Kasih,
Semarak sayang penah ku rasakan,
semua impian selalu ku harapkan,
ada padamu,
yang selalu ku tunggu,
dalam mimpi-mimpi ku..

Kasih,
segala kenangan yang masih tersimpan segar,
dengan impian yang kita bina,
kekal selamanya..

selagi nafasku hela,
kasih,
kan ku tunggu hadirmu di sisiku,
biar ku rebah,
biar berubah waktu yang berlalu..

kasih,
semua rintangan kan ku tempuhi,
kerana hadirku,

HADIRKU HANYA UNTUK MU

En. Liquid yang mencairkan hati


سْــــــــــــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم

Dia, adalah anugerah yang terindah dalam hidupku.Pekenalan kami hanya di muka buku. Bermula sekadar teman biasa. Dia seorang sahabat yang baik dan saat itu aku jatuh cinta padanya. Tapi hubungan bersahabatan kami tak panjang. banyak dugaan dan halangannya. namun, itu lah menjadi aku semakin kuat dan yakin kalau ada jodoh kami, kami akan kembali bersama semula.

Dia seorang yang penuh dengan humor sense (tak tahula betul ke x aku eja, hehe), seorg yang sangat ceria dan sentiasa membuat aku tersenyum walaupun tidak bersama nya. tapi susah juga nak jaga liquid ni, memerlukan kesabaran yang tinggi.=P

Namun, Aku bersyukur dengan anugerah yang Allah berikan padaku. Aku tidak terlalu yakin yang dia akan menjadi miliku, tetapi aku sentiasa berdoa agar hubungan kami berpanjangan. Sebab kita tidak tahu apa yang akan jadi pada masa akan datang, namun sementara Allah memberi peluang untuk aku terus bersamanya, aku akan terus menghargai kehadirannya.

"Ya ALLAH Panjangkan lah jodoh kami, permudahkanlah segala urusan kami dan doakan kebahagiaan kami hingga akhir hayat. Insya Allah, masanya akan tiba untuk menyatukan dua hati ini"

6 sebab yang buat saya menjadi cair hati :

1. Senyuman awak
2. Gelak ketawa awak
3. Lawak awak
4. Perangai gila awak
5. sebab awak poyo
6. DAN SEBAB AWAK ADALAH AWAK
- saya jatuh cinta dengan segala kekurangan dan kelebihan awk.. Bukan lah sebab awak kacak pun.. =P


Kita ada di dunia bukan untuk mencari
seseorang yang sempurna untuk dicintai
TETAPI untuk belajar mencintai orang yang tidak sempurna
dengan cara yang sempurna ♥


# 1

♥♥ BILA PEREMPUAN MENANGIS ♥♥



سْــــــــــــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم

Pernahkan anda tertanya-tanya kenapa seorang perempuan menangis hanya kerana seorang lelaki? Mungkin sebab anda sudah terbiasa dengan auta bahawa perempuan memang suka menangis...

Seorang perempuan takkan menangis dengan mudah, tetapi hanya apabila dia mula menyintai anda, dia mula merendahkan egonya untuk anda semata-mata kerana anda.

Apabila dia menangis di hadapan anda,

Apabila dia menangis kerana anda,

Pandanglah matanya,

Bolehkan anda rasakan apa yang dia rasa?

Pernahkah anda CUBA untuk memahami apa yang dia rasa?

Fikirkan…

Berbaloikah dia menangis,

Dihadapan anda,

Hanya kerana anda?

Dia menangis bukan kerana dia lemah,

Dia menangis bukan kerana dia kasihan atau simpati,

Dia menangis,

Kerana dia tidak lagi mampu untuk menangis didalam hati,

Kesedihan yang dirasainya menjadi semakin berat untuk disimpan.

Guys,

Cuba ambil masa untuk berfikir,

Jika si dia menangis hanya kerana anda,

Mungkin sudah tiba masanya anda fikir kembali di mana silap anda,

Kerana hanya anda tahu jawapannya.

Fikirkan,

Kerana suatu hari nanti,

Ianya mungkin terlalu lambat untuk menyesal,

Atau terlalu lambat untuk mengucapkan “maafkan saya…”

Guys, kalau seorang perempuan menangis kerana anda, janganlah anda membiarkan dia menangis keseorangan. Beradalah disisi dia, menemani dia, kerana dialah yang akan setia dengan anda sehingga akhir hayat anda.

Guys, kalau seorang perempuan menangis kerana anda, janganlah anda meninggalkan dia selagi dia masih memerlukan anda. Kerana anda akan merosakkan hidup dia.

Guys, jangan pernah mengungkapkan rasa cinta anda kepada seorang perempuan selagi anda belum benar-benar yakin dan sedia untuk bercinta. Kerana anda hanya akan membuatkan si dia menangis dan sengsara...Mudah bagi seorang perempuan untuk berpura-pura melupakan cinta lamanya terutama cinta pertama, tetapi bukan mudah untuk membuang parut dalam jiwanya...

Nota Kaki : Sekadar perkongsian bersama dalam terus membina hubungan yang bahagia. =)


Yang Ku Pinta..



سْــــــــــــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم

yang ku pinta bukan kedudukan teratas,
yg ku pinta bukan keutamaan,
yang ku pinta bukan duduk melutut didepanku,
yang ku pinta bukan bukan utkmu menjadi romantik,
yang ku pinta bukan dirimu berubah untukku,
yang ku pinta bukan untukmu mengikut kata-kataku,
yang ku pinta bukan untukmu melapor diri padaku,
yang ku pinta bukan sentiasa berpegang tangan,
yang ku pinta bukan kata manismu,
yang ku pinta bukan ucapan cintamu,


tapi yang ku pinta....

sesekali, curi pandanglah aku,
sesekali, belaikan jejarimu dirambutku,
sesekali, sentuhilah wajahku,
sesekali, letakkanlah tanganmu dibahuku,
sesekali, genggamlah tanganku,
sesekali, pekalah terhadap gerak geriku,
sesekali, berborak kosonglah denganku,
sesekali, berkhayallah denganku,
sesekali, bergurau sendalah denganku,
sesekali, gelak tawalah denganku,
sesekali, berilah senyuman tanpa sebarang sebab padaku,
sesekali, fahamilah diriku,
sesekali, ucapkanlah kata rindumu,
sesekali, adakanlah dirimu untukku...

yg ku pinta hanya sesekali.....


- Cinta -


سْــــــــــــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم


‎~* WAHAI LELAKI.. *~


Jika benar kau kasih & cintakan wanita itu :
•.
Bawalah dia ke jalan Allah,
•.
Nasihatilah dia,

•. Perbetulkan kesilapannya,
•.
Jagalah dia dgn baik,
•.
Kasihanilah dia,

•. lindungilah dia,

•. Berilah kasih syg padanya,
•.
Hargailah dia,
•.
Ucapkan terima kasih atas kelebihannya,
•.
Bersabar dengannya,

•. Terimalah & cintailah kekurangannya,
•.
Jadi IMAM terbaik & redhalah padanya..

..moga dia menunggumu di SYURGA sebagai bidadarimu..amiin..



Nota kaki : Buat Liquid, bawala sy ke jalan yg benar, sesungguhnya kau lah imam ku, kekasih ku, syurgaku.. sesungguhnya aku ingin menjadi yang halal untukmu.. ('',)


10 November 2011

Mengimbau kenangan

سْــــــــــــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Jom Jom kita mengimbau kenangan.. haha.. xde la mengimbau sangat pun, tapi sbb dah lama xupdate blog, jadi sy nak bercerita lah ape yang dah berlaku. Macam-macam la lagi.. mengupdate cerita yang dah lepas.. wink* wink*




So.. Jom kita mula kan..





09 November 2011

AMC3 Sdn Bhd

Wah.. nama opis gitu.. bergitu sayangnya diriku pada opis.. hahaha.. (ayat nak mengutuk tuh) wei, xbaik kutuk opis, xberkat rezeki.. da da, jom layan kawan2 di opis ku tercinta..



Dari kiri : saya, En.ainuddin dan Maz ( dia nih DIRECTOR taw, of event je la)


keluarga ku di AMC3.. ('',)


saya dan kak Shud



Kami la Bunga di Opis.. wahhhh =D

Keje kat sini ok jek, tapi tahlah, meminjam kata seorg kawan, common la kat mna2 tempat keje ada masalah kan.. so hadap jek la..

p/s : dah lah pentang nih nak kene marah, boleh lagi update blog.. ida dah mental 'di order'..


Bila si dia 'Outstation'

Bila si dia da outstation, lagu ni confirm berkumandang di telinga ku.. rindu ooo.. haha gediks suda..

Jangan Lupa Namaku

Walau aku tidak bersamamu
Jangan engkau lupakan diriku
Walau aku tiada di sisimu
Jangan engkau lupakan namaku

Kerana
Aku mengingati mu
Kerana
Aku men’cintaimu

Andai aku
Bisa bertemumu
Dengan senyum ku tadah syukurku
Andai aku bisa menyentuhmu
Air mata pasti deras gugur

Kerana
Aku merindui mu
Kerana aku sentiasa
Menyintaimu oh sepenuh hati

Walau kamu
Jauh di mataku
Jangan aku hilang dalam kalbu
Saat kamu samar mengingati
Jangan aku terus kau lupakan

Kerana aku

Sentiasa mengingatimu

Kerana aku

Sentiasa menyayangimu oh kekasih hati

Andai aku bisa memelukmu
Pasrah aku tabah diujimu
Andai aku bisa dicintai
Dengan rela menyerahkan hati

Kerana
Aku merindui mu
Hmmm Kerana aku sentiasa menyintaimu




p/s : abam liquid, jaga diri yer kat sna, jgn noty noty ok.. will miss u..